Vier redenen waarom je een cruise beter vroeg boekt

Vier redenen waarom je een cruise beter vroeg boekt

Deel dit artikel

Vier redenen waarom je een cruise beter vroeg boekt

Cruiserederijen belonen hun vroege boekers graag met extra voordelen aan boord of een mooie korting. Maar er zijn nóg enkele goede redenen waarom het een slim idee is om je cruise voldoende vroeg vast te leggen.
 

Betere keuze aan kajuiten

Cruiseschepen hebben gewoonlijk een heel aantal verschillende types kajuiten, van budgetvriendelijke binnenhutten tot luxueuze suites. De meeste Belgen boeken een zogenaamde balkonkajuit, dat is er eentje met een privéterras. Samen met je reisadviseur kan je niet alleen het type kajuit kiezen maar ook de exacte ligging op het schip. Graag een kajuit dicht bij het zwembad of niet ver van de liften? Liefst in het midden van het schip of graag achteraan? Hoe vroeger je boekt, hoe meer kans dat jouw voorkeurskajuit nog beschikbaar is.

Val niet uit de boot

Populaire bestemmingen en specifieke routes kunnen snel volboekt raken en dat geldt nog meer voor cruises in het hoogseizoen. Indien je laat boekt, is er een kans dat de gewenste route, het gewenste schip of de gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. Hou hier dus zeker rekening mee. Hele bijzondere reizen – zoals een wereldcruise – zijn vaak meer dan een jaar voor vertrek reeds volzet.

Denk ook aan de vluchten

Om op cruise te kunnen vertrekken moet je natuurlijk eerst in de vertrekhaven raken. Vaak moet je dus ook nog vluchten bijboeken. Als je vroeg genoeg reserveert, heb je veel meer kans om die passende vluchten te vinden aan een goede prijs. Want zeg nu zelf, wat ben je met een scherp geprijsde last minute cruise als de bijhorende vluchten heel duur uitvallen? Of als ze gewoon volboekt zijn?

Tijd om te plannen

Door vroeg te boeken geef je jezelf tot slot voldoende tijd om alle bijkomende aspecten van de reis rustig te plannen. Denk aan het uitzoeken van leuke excursies maar ook aan praktische zaken zoals het in orde brengen van de reisformaliteiten.
 
Kortom, vroeg boeken voor een cruise loont op verschillende vlakken, niet alleen financieel. Het zorgt er ook voor dat alle opties nog beschikbaar zijn, of het nu gaat om de kajuittypes, de route of de vluchten. Zo kun je je cruise volledig plannen volgens jouw wensen en voorkeuren. Mis de boot dus niet en wees er vroeg bij!
GRIET helpt je graag verder
GRIET helpt je graag verder

GRIET helpt je graag verder

Selectair Tielt Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Bruggestraat 9
8700 Tielt