Rondreis 'Highlights van Slovenië'

Groepsreizen

Deze begeleide rondreis neemt je mee naar de highlights van Slovenië, een bestemming die steeds meer aan populariteit wint door de combinatie van mooie steden en overweldigende natuur. Herinneringen worden niet gemaakt door beelden maar door ervaringen... Verwen jezelf dan ook met de beleving van Slovenië… een land beheerst door de natuur, kristalhelder water, gemengde culturen, oude volksgebruiken en een gastvrije bevolking.

Luxueus vervoer en verblijf

Je maakt de rondreis aan boord van een luxe autocar en onder begeleiding van een Nederlandstalige reisbegeleider. In Slovenië verblijf je in 2 verschillende hotels van een uitstekende kwaliteit. Grand Hotel Primus**** , gelegen in Ptuj,  beschikt over een een binnen-en buitenzwembad. Grand Hotel Toplice***** is een luxehotel gelegen aan de oevers van het meer van Bled en biedt een panoramisch uitzicht over de Alpen. Een zwembad en wellness zijn aanwezig. Hieronder ontdek je het volledige reisprogramma. 

Jouw reisschema

Dag 1

AFFLIGEM - DEGGENDORF (810KM)

Vertrek om 6u 's ochtends. Via Lummen naar Aken, koffiepauze. Over Keulen naar Frankfurt, vrije lunch langs de snelweg. Langs Würzburg en Nürnberg naar de Donaustad Deggendorf of omgeving voor avondmaal en logies. 

Dag 2

DEGGENDORF - GRAZ - PTUJ (430KM)

Ontbijtbuffet. Over de Oostenrijkse grens naar Wels en via het Sengsengebirge naar Graz, hoofdplaats van de deelstaat Steiermark. Vrije lunch. Wandeling langs de Uhrturm, het Landhaus, de Sporgasse, het Rathaus en bezoek aan de Grazer dom. Langs Leibnitz en over de Sloveense grens naar Ptuj, de oudste stad van Slovenië. Buffetavondmaal en logies in het Grand Hotel Primus****.

Dag 3

PTUJ - WIJNROUTE - JERUZALEM (80KM)

Ontbijbuffet. Bezoek aan Ptuj, werelderfgoed van de Unesco. Wandeling binnen de stadsmuren met o.m. de Slovenski Triglavwijk met het stadhuis en de Georgiuskerk, het klooster der dominicanen en de hooggelegen 15e eeuwse burcht. Vrije tijd en vrije lunch. ’s Namiddags volgen we de de wijnroute doorheen het “Sloveense Toscane”. Langs Hardek naar Jeruzalem in het hart van het wijngebied met o.m. Riesling, Chardonnay, Sipon, Merlot, Gelber Muskateller…Bezoek aan een plaatselijke wijnproducent en proeverij. Buffetavondmaal en logies..
 

Dag 4

MARIBOR (60KM)

Ontbijtbuffet. Naar Maribor, in het Duits Marburg an der Drau. Deze tweede stad van Slovenië heeft een duidelijke Oostenrijkse stempel. Bezoek aan de middeleeuwse stad met het oude kasteel met mooie muurschilderingen en het Bevrijdingsmonument, het centrale Glavniplein met de Mariazuil, de kathedraal, de oude havenwijk met de Vodni Stolp en de wijk Lent. Vrije lunch en vrije tijd in deze gezellige stad. Buffetavondmaal en logies.

Dag 5

PTUJ - LJUBLJANA - BLED I (140KM)

Ontbijtbuffet. Langs Slovenska Bistrica naar Ljubljana, de Sloveense hoofdstad. Geleide wandeling langs Presernov Trg, de mooie bruggen over de rivier de Ljubljanica, het Preserenplein, de kathedraal, het bisschopspaleis, het stadhuis, Vodnikov Trg, het parlementsgebouw en met de lift naar Ljubljanski Grad, het hooggelegen kasteel. Vrije lunch en vrije tijd. Avondmaal en logies in het Grand Hotel Toplice*****.
 

Dag 6

JULISCHE ALPEN

Ontbijtbuffet. Langs Nomenj naar de Bohinjvallei, een juweeltje met hoge watervallen, diepe kloven, kristalheldere riviertjes en fraaie panorama’s. In het hart van het Nationaal Park Triglav ligt het gletsjermeer van Bovinj, een uitzonderlijk mooi meer omgeven door hoge bergen. Over Bitnje naar de 78m hoge Savicawaterval in de Gorenskjaregio, een van de meest indrukwekkende van Slovenië. Terug naar Bled voor vrije tijd, avondmaal en logies.

Dag 7

BLED - VINTGAR (30KM)

Ontbijtbuffet. Via Lipce naar Gorje voor bezoek aan de indrukwekkende Vintgarkloof. De rivier Radovna heeft over een lengte van anderhalve kilometer tussen de steile hellingen van de Hom en de Bort een indrukwekkende kloof gemaakt. Vrije lunch in Bled. Vanaf de meeroever heb je een schitterend panorama. Tocht met een “pletnaboot” op het meer en bezoek aan de barokke kerk Majka Bozka. Vrije tijd of voor de liefhebbers gelegenheid voor bezoek aan het kasteel van Bled, het oudste van Slovenië. Avondmaal en logies.

Dag 8

BLED - MILLSTÄTTER SEE - MÜNCHEN (400KM)

Ontbijtbuffet. Langs Jesenice en over de Würzenpass naar Villach en Seeboden aan de Millstätter See temidden een betoverende natuur. Vrije tijd. Vrije lunch. Door de Katschberg- en de Tauerntunnel naar Salzburg en de Duitse grens. Langs de Chiemsee naar München. Avondmaal en logies. 

Dag 9

MÜNCHEN - AFFLIGEM (800KM)

Ontbijtbuffet. Langs München en Nürnberg richting Würzburg. Vrije lunch langs de snelweg. Via Frankfurt naar Aken, avondstop. Langs Lummen naar Affligem. Aankomst omstreeks 20u30.
Rantour
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1099

p.p.
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Busreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Verblijf in halpension in Grand Hotel Primus**** en Grand Hotel Toplice*****
 • Bezoek en proeverij wijnproducent
 • Buffetavondmalen in Ptuj 
 • Gebruik van wellness
 • Tolgelden 
 • Tafeldranken
 • Lunch
 • Inkomgelden: ca. 55 euro
 • Verblijfstaks: 20 euro
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.