Van Dubrovnik naar de baai van Kotor

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Op het kruispunt van drie werelden ligt Dubrovnik. De stad is ommuurd met drie poorten, één voor elke wereld. Er is de mediterrane wereld met het zangerige Grieks en het zakelijke Latijn, er zijn de christenen en de joden met hun verschillende alfabetten, waarvan het cyrillisch het schilderachtigste is, en er zijn de mystieke, mercantiele moslims. De Venetianen gaven haar vorm en droomden ervan verder te heersen over de Dalmatische kusten naar het zuiden: over een land dat Montenegro heet, waar aan een baai zij nog een laatste maal een stad bouwden, met campaniles en paleizen, maar kleiner en zachter, het wonderlijke Kotor, zo mooi dat zelfs de wreedste veroveraar het nooit vermocht te verwoesten. Hier eindigt het Westen, en begint een ander verhaal...

Jouw reisschema

Dag 1

Vlucht Brussel – Dubrovnik

Drie nachten in een hotel naar keuze. Eerste kennismaking met deze unieke stad.

Dag 2

Dubrovnik

Dubrovnik is een stad van stenen steegjes, trappen en pleinen waar een wandeling over de 25m hoge stadsmuren het beste overzicht biedt. De stad wordt 'de Parel van de Middellandse Zee' genoemd en prijkt op de lijst van het werelderfgoed UNESCO. Met jaarlijks 2774 zonuren, haar glashelder zeewater en beschutting van de berg Srd tegen de koude continentale lucht, is Dubrovnik en haar schiereiland Lapad een van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden.

Dag 3

Ston en "het witte en rode goud"

Ston was vele jaren de noordelijkste verdedigingspoort van de republiek Ragusa. De indrukwekkende vestingwerken moesten aanvallen weren vanaf zee en de lucratieve zoutvlaktes, het 'witte goud' beschermen. Ston is ook de toegangspoort tot het schiereiland Peljesač, befaamd voor zijn excellente rode wijnen. In Orebić, de belangrijkste badplaats van het schiereiland, zijn de prachtige 19de-eeuwse kapiteinshuizen getuige van de bloeiperiode van de handel over de Adriatische Zee. 

Dag 4

Cavtat en de Konavljeregio

De voormalige Griekse kolonie Epidaurus is een verrukkelijke badplaats waar een sfeer van zalig nietsdoen heerst. De leuke haven wordt omsloten door twee groene schiereilanden. In Čilipi kun je op zondagvoormiddag gratis volksmuziek en -dans bijwonen op het dorpsplein. Verder tot Tivat (± 70 km) of Budva (± 115 km) of Petrovac waar je 4 nachten verblijft in resp. Hotel Budva of Hotel Regent Porto Montenegro.

Dag 5

Budva en Sveti Stefan

Budva is een van de oudste stadjes aan de Adriatische kust, bekend om zijn stranden en zijn nachtleven. Tijdens de zomer verandert de stad in een openluchttheater met tal van lokale en internationale activiteiten. Een wandeling langs het exclusieve hoteleilandje Sveti Stefan is zeker de moeite waard. Sveti Stefan groeide tot 1990 uit tot een van de meest mondaine badplaatsen van Europa: het verwierf hierdoor zelfs de bijnaam van het St.-Tropez van Montenegro.

Dag 6

De baai van Kotor

De baai van Kotor is een van de 10 mooiste baaien ter wereld en wordt ook het meest zuidelijke fjord van Europa genoemd. Het omwalde stadje Kotor, voormalig vissersdorpje en Unesco Werelderfgoed, ademt met zijn Venetiaanse campaniles en paleizen een bijzondere zachtheid uit. Een rondrit rond deze baai met als afsluiter een bezoek aan Perast met zijn 2 kleine eilandjes, eveneens UNESCO wereldfergoed en autovrij, vormen het hoogtepunt van deze reis.

Dag 7

Cetinje en het Nationaal Park van Lovčen

Cetinje is de voormalige hoofdstad van Montenegro met tal van musea. Lovcen werd in 1952 uitgeroepen tot Nationaal Park. Het herbergt een van de belangrijkste monumenten, het mausoleum van Njegoš met sculpturen van de befaamde Kroatische beeldhouwer Ivan Meštrovíć. Deze plek heeft voor vele Montenegrijnen nog steeds een speciale betekenis als symbool van vrijheid.

Dag 8

Terugvlucht Dubrovnik – Brussel

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht.

Caractère
Prijs & beschikbaarheid


  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • beleefreis
  • 7 overnachtingen in kamer met ontbijt
  • huurauto voor 7 dagen
  • heen- en terugvlucht op Dubrovnik
  • toegangsgelden
  • dranken en persoonlijke uitgaven
  • de niet voorziene maaltijden
  • annulatie-, reis- en bijstandsverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.